Rudraksha Mala

7,50  (56,51 kn)

Nema na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: RUDR-02 Kategorija: Oznake , , , , ,

Opis

Rudraksha Mala je sveti predmet koji se koristi u hinduizmu i budizmu kao sredstvo za meditaciju, duhovni rast i zaštitu od negativnih energija. Mala je zapravo niz kuglica napravljenih od sjemenki biljke Rudraksha, koje se obično vežu zajedno u niz od 108 kuglica, iako se mogu naći i manje verzije sa 54 ili 27 kuglica.
One se smatraju izuzetno moćnim duhovnim simbolom i vjeruje se da imaju veliku energiju i sposobnost da donesu sreću, mir i zaštitu svom nosiocu.Kada se koristi u meditaciji, Rudraksha Mala pomaže u fokusiranju uma i postizanju dubljeg stanja meditacije. Koristi se za brojanje tijekom recitiranja, pjevanja ili mentalnog ponavljanja mantre, božanskog imena što je praksa poznata na sanskrtu kao Japa. Također može služiti i za ponavljanje vlastite afirmacije. Svaka kuglica na Mala predstavlja jednu ponavljanje svete mantre ili afirmacije, a kroz ponavljanje mantre, nosilac se povezuje sa svojom unutarnjom duhovnom prirodom i postiže stanje mira i ravnoteže.

Sveta biljka

Rudraksha je sveta biljka koja raste u nekim dijelovima Indije, Nepala i nekih drugih azijskih zemalja. Rudraksha drvo pripada vrsti Elaeocarpus, a raste u planinskim područjima, posebno u područjima s blagom klimom i dovoljno kiše. Najviše se uzgaja u sjeveroistočnoj Indiji, Nepalu, Indoneziji, Tajlandu i Mjanmaru.
Sjemenke Rudraksha su plodovi ovog svetog drveta. One su okrugle ili ovalne, s brojnim brazdama i udubljenjima na površini koje tvore prirodne linije ili “muke” (facets). Broj brazda može varirati od jednog do osam, a svaki broj ima svoje značenje i duhovnu vrijednost.

Zrna rudrakse

Važno je napomenuti da je svaka sjemenka Rudraksha jedinstvena i nosi svoju vlastitu energiju. Postoje različite vrste Rudraksha sjemenki, svaka sa svojim specifičnim blagotvornim svojstvima.
Zrno rudrakše je dar prirode svim ljudima. Ono nas podsjeća na samu esenciju prirode, silu koja je pozitivna, strpljiva i podržavajuća, stvaralačka, neustrašiva i neograničena. Mi smo dio prirode i ta sila je dio nas, samo se toga trebamo podsjetiti, povezati se s njome, uskladiti tijelo i duh. Tada ćemo osjećati taj mir, kreativnost i neograničenost. A čudesno zrno rudrakše nam u tome pomaže. Ono donosi pozitivnost, povećava mir i balans te nam pomaže da živimo u sadašnjem trenutku, bistrog i pozitivnog uma.

Talisman

Osim toga, Rudraksha Mala se smatra zaštitnim talismanom koji štiti od negativnih energija, loše sreće i bolesti. Vjeruje se da sjemenke Rudraksha imaju sposobnost apsorpcije negativne energije i čišćenja i balansiranja energetskih centara u tijelu. Mnogi ljudi koji prakticiraju duhovnost ili meditaciju nose Rudraksha Malu oko vrata ili zapešća kao simbol njihove predanosti duhovnom putu. Nositi Rudraksha Mala također može pomoći u održavanju unutarnje ravnoteže i mira u svakodnevnom životu.

 

Šivine suze

Rudrakša na sanskrtu znači Šivine suze (Rudra je jedno od imena boga Šive, vrhovnog bića stvaranja i uništavanja i zaštitnika svih živih bića, a aksha znači suza). Legenda kaže da je Šiva sjedio u meditaciji nekoliko tisuća godina, u dubokom blaženstvu i potpunom miru. Kad je napokon otvorio oči, ugledao je ljudski rod kako živi u patnji, zbunjen i izgubljen, nesposoban za dublje spoznaje i izlazak iz problema i nesreće. Iz suosjećanja su mu potekle suze koje su se otkotrljale na zemlju i pretvorile u sjeme iz kojih je izraslo drvo rudrakše.

Ukratko, Rudraksha Mala je sveti predmet koji ima veliki duhovni značaj u hinduizmu i budizmu. Njegova upotreba u meditaciji pomaže u fokusiranju uma i postizanju dubljeg stanja svijesti, dok istovremeno pruža zaštitu i balansiranje energija. Nositi Rudraksha Mala može biti snažan podsjetnik na duhovni put i sredstvo za unutarnji mir i ravnotežu.

Dodatne informacije

Težina 71 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Rudraksha Mala”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se također svidjeti…